Information angående fasadrenovering

Styrelsen informerade på senaste årsstämman i januari att vi planerar för omfogning av våra tegelfasader. Vi har anlitat en projektledare, Rickard Kreutz, från Nabo som samordnar detta projekt. Under våren har vi begärt in anbud från 4 olika entreprenörer. Tillsammans med vår projektledare har styrelsen tagit beslut om att anlita Malmö Mur och Puts, som vi bedömde hade det bästa anbudet sett till pris och utförande.
Planen för genomförande är att de börjar bygga ställningar runt första huset den 14:e augusti i år, fasadrenoveringen påbörjas därefter i början av september i år, och de beräknas vara klara med alla hus innan industrisemestern 2024, dvs projektet beräknas ta ca 10 månader att genomföra.
Turordningen för fasadrenoveringen är att de börjar med husen på Ribevägen 14/16, därefter Ribevägen 18/20, därefter John Ericssons väg 65 och avslutar med Ribevägen 22.
Kostnaden för detta projekt beräknas till ca 14 miljoner kronor. Vi bedömer att vi behöver ta nya lån på ca 11 miljoner kronor för att kunna finansiera projektet.
För att kunna täcka ränta på nya lån samt avskrivningar på denna renovering behöver vi höja månadsavgifterna med ca 10 % från dagens nivå. En första höjning om 5% planeras från 2024 och resterande höjning från 2025.
Inför renoveringen kommer alla fönster och ventiler att plastas in för att minimera slipdamm i våra lägenheter. Balkonger och uteplatser måste tömmas på innehåll så att arbetet kan utföras på bästa sätt. För de som har inglasade balkonger behöver de glaspartier som är närmast fasaden plockas ner.
Vi kommer att återkomma med detaljer om vad vi som boende ska förbereda och tänka på inför renoveringen av respektive hus. Har ni frågor utöver detta är ni välkomna att kontakta styrelsen.