Langelandsnytt 2023

LANGELANDSNYTT mars 2023

Sopnedkasten

Vi har noterat att en hel del restavfall hamnar i ”Brännbart” i miljöhusen. Vi vill påminna om att detta ska slängas i våra sopnedkast som vi faktiskt har kvar. Kasta alltså INTE restavfall i miljöhusen.

Containern kommer tyvärr ej tillbaka

Den container vi haft varje kvartal brann tidigare i januari, och vi har nog inte sett alla konsekvenser av det ännu. Vi har därför beslutat att riskerna med att ha en container tyvärr överstiger nyttan. Vi vill fortsättningsvis hänvisa till kommunens avfalls-stationer, tex Ollebo.

Boappa – ett trevligt sätt att hålla ihop föreningen

I vårt medlemskap i Bostadsrätterna ingår fri tillgång till appen Boappa. Alla medlemmar i föreningen kan logga in med Mobilt Bank-ID. Appen hämtas där du brukar hämta appar. Läs mer på www.boappa.se

Bredbandet

Föreningen har förhandlat ett nytt gruppavtal med Ownit på 3 år som medför en besparing, men samtidigt en ökning av hastigheten för alla från 100 till 1000 Mbit/s.

Styrelsen

På föreningsstämman valdes 2 nya suppleanter till styrelsen, Anders Wallin och Kajsa Olofsson. Vi hälsar dem varmt välkomna. Övriga poster är oförändrade.

Radiatorer & Ventilation

Vi kommer under våren att få installerat nya regulatorer med termostat på våra element i alla lägenheter. Detta ska hjälpa till att spara värme och samtidigt blir det lättare att reglera själv hur varmt man vill ha. I samband med detta kommer vi att se över ventilerna i våra lägenheter. Ventilationen i våra hus bygger på självdrag och det är då viktigt att ventilerna inte är förbyggda.

Lysrör

Dagens typ av lysrör kommer inte säljas från och med i höst. Den nya typen av lysrör passar inte i nuvarande armaturer, och föreningen behöver ha en plan för framtida hantering. Vi kommer att köpa upp ett lager och sedan byta armaturer stegvis i våra gemensamma utrymmen för att sprida kostnaden. Har ni egna lysrörsarmaturer är detta något ni själva bör planera för.

 

Har ni frågor på något av ovanstående så är ni välkomna att kontakta någon av oss i styrelsen.