Aktuell information i föreningen

Langelandsnytt oktober 2021

Porttelefoni

Arbetet med att byta ut porttelefonerna är snart klart. Ett par trappuppgångar återstår och när de är färdiga kommer Nocab som är installatör att ha ett par uppsamlingstider för de som av olika anledningar inte fått sin modul inne i lägenheten utbytt.

Avgiftshöjning 

Vår förening har en god och stabil ekonomi. Vårt nuvarande tomträttsavtal med kommunen löper ut den 31 december 2022. När detta avtal löpt ut så kan föreningen antingen teckna ett nytt avtal om tomträtt (som blir betydligt dyrare än det nuvarande) eller köpa loss tomten från kommunen. Oavsett vilket av dessa alternativ som vi väljer kommer kostnaden för tomterna (det är egentligen inte en tomt utan två separata tomter) våra byggnader står på att kraftigt höjas. För att möta de kostnadsökningar vi står inför kommer avgiften att höjas på c:a 25%. Styrelsen har fattat beslut om att en första höjning kommer att ske den 1 januari 2022 med 10%. Planen är att nästa avgiftshöjning sker 2023. Se separat kallelse till informationsmöte den 7 december angående tomträttsfrågan.

Sophämtning

Från och med den 1 januari 2022 kommer Ragn-Sells att sköta vår sophämtning. Vårt nuvarande avtal är med Stena Recycling.

Årsmöte

Vi planerar för att vårt nästa årsmöte, som kommer att äga rum i mitten på januari 2022, ska bli ett fysiskt möte. Senast vi hade årsmöte så ställde pandemin till det lite för oss och det mötet sköttes genom poströster. Mer information kommer inom kort. Om du önskar lämna in en motion till årsmötet, tänk på att sista dagen är den 31 oktober!

 

Hälsningar

Styrelsen