Information om kommande föreningsstämma

Denna information riktar sig till samtliga medlemmar i Brf Langeland med anledning av att formatet för årets föreningsstämma kommer att vara annorlunda. Informationen lämnas i alla medlemmars postfack och publiceras på föreningens hemsida, www.brflangeland.se, samt på vår sida på Facebook.

Inget fysiskt möte

Inom några veckor kommer alla medlemmar i Brf Langeland att få en kallelse till årets föreningsstämma. Stämman kommer att hållas den 19 januari 2021.

Föreningsstämman kommer att genomföras genom poströstning, det vill säga helt utan fysisk närvaro. Det är styrelsen som fattat detta beslut.

Anledningen till att vi inte har en fysisk föreningsstämma är att vi vill undvika att bidra till ökad smittspridning av coronaviruset.

Regeringen har genom tillfälliga lagändringar möjliggjort för bostadsrättsföreningar att hålla sina stämmor utan fysisk närvaro.

 

Poströstningsformulär

En kallelse till föreningsstämman kommer att skickas ut i enlighet med föreningens stadgar. Kallelsen lämnas i respektive medlems postfack och bifogat kommer det att finnas årsredovisning samt ett poströstningsformulär.

Det kommer även att finnas en information som talar om hur poströstningsformuläret ska hanteras av de medlemmar som vill delta i föreningsstämman.

 

Begäran om upplysning

Vid poströstning finns ingen möjlighet att ställa frågor som på en fysisk föreningsstämma. Därför har du som medlem i Brf Langeland möjlighet att lämna en skriftlig begäran om upplysningar senast tio dagar före föreningsstämman.

Av kallelsen till föreningsstämman framgår hur en begäran om upplysning ska gå till praktiskt.

 

Mer information

Om du vill inhämta mer information kring hantering av föreningsstämmor under dessa speciella omständigheter kan du exempelvis läsa på Bostadsrätternas hemsida, www.bostadsratterna.se.

 

Mvh

Styrelsen, december 2020